WordPress

WordPress

WordPress is een open source platform voor het beheren van een website.

WordPress

Voor een website met WordPress heb je niet veel nodig, een beetje wilskracht en zin om wat te doen.

Met WordPress kun je eenvoudig je eigen website bouwen en doordat het open source is kun je dit goedkoop of zelfs gratis voor elkaar krijgen. Met de uitgebreide mogelijkheden voor pagina’s en blog posts (berichten) is het eenvoudig om een eigen website op te zetten.

Met het opzetten van een eigen website bespaar je kosten en ben je goedkoop aan de slag met echt een eigen website. Dankzij duizenden gratis thema’s kom je ver.

WordPress Thema

Met de wordpress thema’s waar er duizenden van zijn is het eenvoudig om een eigen uiterlijk te bepalen. Kies een mooie basis en ga daarna door naar het kiezen van kleuren en elementen om de hele website op te bouwen. Met de eigen website kun je jezelf of je eigen bedrijf presenteren.

Het is mogelijk om direct te linken aan social media en op deze manier een leuke website hebben die goed bezocht wordt.

Plug-ins voor Wordpress

Met de 10.000en plugins (of wel meer) veelal ook in het Nederlands kun je je website of webshop uitbreiden. Hierdoor kun je eindeloos blijven bouwen aan je website doordat er geen beperkingen meer zijn (ook dankzij open source).

Het is dus goed om te weten dat er geen eindeloze kosten nodig zijn om iets leuk en mooi te krijgen, uiteraard zijn er wel premium diensten en bedrijven die dit uit handen nemen en alles professioneel neerzetten.

Let uiteraard ook op gepaste hosting zodat het geheel ook snel en goed loopt.

Webshop

Het is mogelijk met dit cms om een webshop op te zetten dankzij Woocommerce, een extensie die je de volledige mogelijkheden bied van een echt e-commerce pakket.

 

WordPress punten

  • Voor website en webshops
  • Gratis
  • Open Source
  • Veel wordpress plugins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *